MEOgraphy.nl | Foto Album, review!

Foto Album, review!

May 18, 2016  •  Leave a Comment

Als grootverbruiker in maken van fotoboeken, nam ik dankbaar de tegoedbon aan van Saal Digital. In ruil hiervoor schrijf ik een review! Ik ben benieuwd, want word dit mijn nieuwe leverancier? Lees snel verder….

Ik downloadde de software, dat ging eenvoudig. Daarna was het wel even zoeken hoe alles werkt en waar alles zit. Ik werk zelf wel vaker met fotobewerkingssoftware, maar voor beginners kan dit nog lastig zijn.

Ik begin bij de cover. Je kan vele soorten kiezen, van een gewatteerde look tot een lederen cover, er is veel mogelijk! Ik kies voor een gewatteerde look en ga verder met ontwerpen. Ik kies voor een A4 liggend formaat met glansprint.

Er zijn diverse layouts beschikbaar, zelf kun je deze achteraf ook nog aanpassen: genoeg ruimte dus voor je eigen creatieve inbreng. Je kan je eigen foto’s op de achtergrond plaatsen, je kan een pre-design op de achtergrond plaatsen, of een effen kleur. De foto’s zelf kan je ook voorzien van diverse soorten kaders, leef je uit!

Ik kies voor ronde kaders om de foto’s en sierlijke letters als tekst. Ook kies ik uit mijn foto’s een aantal zwart-wit foto’s om te kijken hoe het er in zwart wit uitziet. Bewust kies ik ook een wat minder scherpe foto. Deze blijkt later inderdaad onscherp uit de verf te komen, maar niet te storen in het eindresultaat. Foto’s gemaakt op hoge iso waarde, dus met veel pixelvorming komen ook in het boek.

Ik ben er even zoet mee; zoals gezegd: het is even zoeken hoe de software werkt en ik wil natuurlijk het perfecte album. Na een middag stoeien bestel ik het album op A4 liggend formaat, met gewatteerde cover en glans print. De verwerking gaat snel; bevestigingsmails volgen. Ik kan alles online ook inzien en volgen. Er zit een vrije dag tussen, waarop geen post wordt bezorgd, maar anders zou ik ‘m binnen 5 dagen binnen hebben gehad. Alles wordt verstuurd via DHL, de eerste keer mis ik de bezorger, maar kan keurig via internet een afhaaladres selecteren, waar deze de volgende dag blij door mij wordt opgehaald! Bij de bestelling zit netjes de factuur, deze had ik ook digitaal al ontvangen, hartstikke handig.

Dan: het boek! Keurig verpakt en gesealed krijg ik deze in een kartonnen hoes thuis. Helaas mag dat niet baten, want in de hoek is het puntje verfrommeld. Ook zit er een vlek op de voorkant, dit plakt en voelt wat vies aan. De gewatteerde look voelt luxe aan en de cover is verder stevig. De fotokleuren komen ook echt over, contrasten zijn goed. Ik blader door het boek; de pre-design achtergrond komt goed uit, en de onscherpe foto stoort niet in het geheel. Naar de zwart-wit foto’s kijk ik extra kritisch: ik bestel veel in zwart wit, maar ben erg tevreden over de prints. Het zwart voelt aan als diep zwart en het wit is ook mooi wit. Er zit, zoals bij sommige andere fotobedrijven, hier geen zweem overheen. De foto’s gemaakt op hoge iso waarden zien er ook wat meer pixelig uit, eigenlijk exact zoals ik ‘m ook heb geupload. Ze laten de foto dus in tact en doen er geen extra bewerking(en) overheen. Nadeel is van glans print dat je werkelijk alles ziet, maar het geeft anderzijds wel weer die extra touch aan de foto.

Samenvatting:

Pluspunten: kleurenmanagement is goed geregeld, zwart wit komt goed over, snelle levering, veel keus in opmaak en ontwerp

Minpunten: meer aandacht besteden aan de afwerking; de software vereist basiskennis voor het ontwerpen en opmaken

Ergens ben ik ook wel benieuwd hoe het is als ik een boek geheel in zwart wit bestel, met low key foto’s. Als ik nog eens tijd over heb, ga ik dat wellicht nog ondernemen….

Wil jij dit boek ’s in het echt zien of ook bestellen? Stuur mij dan een mailtje voor info en prijzen!

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (3) December (3)
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May (2) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December