MEOgraphy.nl | Doel

Doel

May 17, 2014  •  Leave a Comment

Honderden fotograferen gingen mij voor naar deze locatie. Een dagje Doel zou HET zijn, en je zou er ook tig fotograferen tegenkomen. Wil ik er dan nog wel fotograferen? Urebx is urbex, en dus wil ik er geweest zijn. Naast fotografen zou er ook een hoop politie rondrijden, dus echt fijn fotograferen zou geen optie zijn. Been there, done that, het zal niet het eerste politie bezoekje zijn, maar ook dat heb ik overleefd. Toch. Ik twijfel.

Als ik de route uitstippel richting Belgie, verleidt het plaatsje mij toch tot een bezoek. Ik ben op alles voorbereid, mijn paspoort zit naast m'n camera. Rustig aan draai ik het terrein op, via slagbomen en camera bewaking. Achter mij rijdt een andere Nederlandse auto, we are in this together! Ik laat me niet zo gauw wegjagen. Ik parkeer de auto, stap rustig uit en pak mijn camera en ga gewoon een stuk wandelen. Een verlaten dorp met wat rustige inwoners. Borden vertellen mij dat vandalisme bestraft wordt en ik niet de huizen in mag. Zou dat gelden voor de bewoonde huizen? - vraag ik me af? Daar vanuit gaande stap ik een lege garage binnen en groet de buurman ernaast. Hij is zijn erf aan het vegen. 

© Mirjam Offeringa | www.meography.nl© Mirjam Offeringa | www.meography.nl© Mirjam Offeringa | www.meography.nl

Ik leef gewoon de regels na zoals het hoort bij urbex: leave nothing but footprints and take nothing but photographs. Met die houding loop ik rond, maak ik schitterende foto's en sta ik met de andere vrolijk fluitende Nederlandse fotograaf te kletsen. "Lekker dramatisch he, die bewolking nu, met dit weer". "Ja, levert prachtige foto's op", en hij loopt fluitend verder. Geen politie gezien, wel een verdwaalde bewoner (vriendelijk groeten helpt). Blij met mooie foto's en goede impressie rij ik het terrein weer af. Ik zwaai naar mijn collega-urbexer, die al net zo blij kijkt als ik. 

Toon respect en je krijgt respect terug. En mooie foto's! Kijk voor de complete galerij op: http://meography.nl/doel!


Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January February March April May June July August September October November (3) December (3)
January February March April May June (1) July August September October November December
January February March April May (2) June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December