MEOgraphy.nl | About

Over de fotograaf

 

Mijn naam is Mirjam Offeringa. Fotograferen doe ik al heel erg lang! Vroeger, analoog, mijn buurmeisjes, zonsondergangen, of gewoon in de tuin. Toen het digitale tijdperk aanbrak, kocht ik al snel mijn eigen spiegelreflex camera. Vanaf 2012 tot 2015 had ik een eigen fotostudio, waar ik diverse projecten bedacht, om mezelf eigen te maken met het licht en apparatuur. In 2014 besloot ik de fotovakschool te volgen en sinds 2016 ben ik gediplomeerd vakfotograaf. Naast het urban exploring werk ik als medisch fotograaf en geef ik les als sportinstructeur. Ook organiseer ik regelmatig fotoshoots op urbex locaties om zo ook andere fotografen de mogelijkheid te bieden mooie wanddecoraties te maken. 

 

Sinds kort werk ik ook samen met een Mental Coach, waarbij we creatieve workshops geven met diepgang. Fotografie, maar dan iets meer dan dat..... interesse? Mail eens naar info@meography.nl

 

Urban Exploring

Urban Exploring is een vorm van fotografie, waarbij men het verval van een gebouw vastlegt. Vaak staan de gebouwen al jaren leeg en is het instortingsgevaar groot. Hierdoor is het betreden van deze gebouwen illegaal, maar kan men vaak in overleg met de projectontwikkelaar of gemeente deze legaal bezoeken.

In 2011 nam een goede vriend mij mee naar een verlaten kasteel, verscholen midden in het bos. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld doordat ik het verhaal achter het verval wilde weten. Ik ging op zoek en vond een stuk geschiedenis. Dit was het begin van een lange reis door de geschiedenis van Belgisch Wallonie, wat zich later uitbreidde naar Frankrijk en Duitsland. Deze herinneringen hebben allemaal hun eigen achtergrond. De lange autoreizen (die ik veelal alleen aflegde); het samenbrengen van de vele puzzelstukjes in de speurtocht naar het vinden van een locatie; de teleurstellingen en de euforie, welke ik ervaren heb bij het maken van deze foto’s, zullen altijd deel van mijn leven blijven.

 

Website & foto's: (c) MEOgraphy.nl. Niets mag gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming!
MEOgraphy staat geregistreerd bij de KVK 58469249 | BTWnr: NL192586877B01 |